Jūsų kūno "technikinis"

Jūsų kūno "technikinis"

Pastaruoju metu girdžiu labai daug istorijų, kad artimuosius ištiko insultas ar infarktas.

Pati atliekant tyrimus su savo klientais irgi matau kraujo tirštėjimo, klampumo tendenciją. Ir čia amžius tampa visiškai nesvarbus, nes pastaruoju metu tą ryškiai stebiu ir 28-38 m. grupėje.

KOKIE BŪTŲ MANO PATARIMAI?

1. GERKITE DAUG VANDENS - dehidratacija tirština kraują. Šiuo metu per tokius karščius ypatingai netenkame daug skysčių. Tad nešiokitės su savimi gertuves ir nuolatos gurkšnokite vandenį.

2. ATSTATYKITE ELEKTROLITUS. Per prakaitą jų labai greitai netenkame. Jei trūksta magnio, kraujagyslės siaurėja, gali pakilti spaudimas. Norint įsivertinti, ar netrūksta magnio, geriausia tą daryti stebint savo simptomatiką: jei atsiranda mėšlungis, akies tikas, tai jau yra ženklai, kad tikrai jo reikėtų įtraukti papildomai.

3. LABAI LABAI REKOMENDUOČIAU ATLIKTI ŠIUOS TYRIMUS:

- BENDRAS KRAUJAS- atkreipkite dėmesį į tokius rodiklius kaip hemoglobinas, hematokritas ir trombocitai (platelets) - jei hemoglobinas ir hematokritas padidėję ar prie pat aukštutinės ribos, greičiausiai, vis dėlto, nesuvartojate pakankamo skysčių kiekio. Esant per dideliam trombocitų kiekiui, didėja kraujo krešulių susidarymo tikimybė. Tokiu atveju reikėtų skystinti kraują.

- FIBRINOGENAS - parodo, ar kraujas nėra per tirštas

- D-DIMERAI - buitine kalba šnekant parodo, ar nesiformuoja vidiniai krešuliukai

- HOMOCISTEINAS - jo padidėjimas labai stipriai didina insulto, infarkto riziką

- djCRB - jei jis didesnis už 1, stipriai didėja širdies ligų rizika

Tai, kad nejaučiate jokių simptomų, dar nieko nereiškia. Mažų mažiausiai šiuo metu rekomenduočiau gerti žuvies taukus, įtraukti magnį, gerti daug vandens. Ir labai rekomenduočiau "praeiti technikinį" ir įsitikinti, kad tikrai viskas Jūsų organizme veikia gerai.

Būkite sveiki!