Pašalinta tulžies pūslė. Kaip sau padėti?

Pašalinta tulžies pūslė. Kaip sau padėti?

Važinėdama po Lietuvą ir vesdama paskaitas pamačiau, kad nemažai žmonių turi pašalintą tulžies pūslę.

Tulžies pašalinimas gali sukelti šias problemas:

1. Prasčiau virškinami ir įsisavinami riebalai. Dėl ko tai blogai?

- Atsiranda didelė tikimybė, kad pradės trūkti riebaluose tirpių vitaminų: A, D, E, K, nes jiems reikia riebalų, kad galėtų būti optimaliai įsisavinami iš maisto. O iš to išplaukia kiti simptomai. Jei pradės trūkti vitamino A, gali prastėti regėjimas, atsirasti odos, akių sausumas, silpnėti imuninė sistema. Vitamino D trūkumas didina visų onkologinių, autoimuninių ligų, osteoporozės atsiradimo riziką ir pan.

2. Jaučiamas diskomfortas žarnyne

Bio Gest (nuoroda į produktą) papildas turi tulžies, kuri labai stipriai prisideda prie tinkamo riebalų suvirškinimo ir įsisavinimo.

Taip pat jame yra ir betaino hidrochlorido bei pepsino, kurie padeda atstatyti skrandžio rūgštingumą, todėl gerėja baltymų virškinimas, geležies, B12 vitamino įsisavinimas iš maisto.
Jame yra ir lipazės, amilazės, proteazės. Todėl gerės ir angliavandenių suvirškinimas.

Aš visiems žmonėms, kuriems pašalinta tulžies pūslė, rekomenduoju įtraukti papildą, turintį tulžies, ir vartoti jį su kiekvienu patiekalu.

Prieš nusprendžiant šį papildą įsivežti į Lietuvą, išbandžiau jį su dvejomis moterimis, kurioms buvo pašalinta tulžies pūslė. Jau po gerų dviejų savaičių jo vartojimo, pasijuto žymus pagerėjimas - sumažėjo diskomfortas žarnyne, sumažėjo pilvo pūtimas, odos sausumas, nagai pasidarė tvirtesni.